Taktvätt Enköping

Vi erbjuder villaägare och bostadsrättsföreningar professionell taktvätt i Enköping. Vi som utför taktvätt i Enköping är utbildade takvårdare med kunskap om hur på ett skonsamt sätt tvättar tak fria från påväxt och smuts. Påväxt på tak kan i det långa loppet skada taket och leda till kostsamma reparationer. Genom att tvätta taket i tid kan du förlänga takets livslängd med flera år.

Priset på taktvätt i Enköping varierar men vi erbjuder alla våra kunder kostnadsfri offert med inkluderad besiktning och ger därefter ett fast pris på tjänsten. Kontakta oss för mer information och bokning.

Boka taktvätt i Enköping

Vi erbjuder fastighetsägare och bostadsrättsföreningar vår välbeprövade tjänst för taktvätt i Enköping. Med våra metoder rengör vi effektiv ditt tak från påväxt och lämnar ett resultat som håller i sig flera år framöver. Våra metoder är skonsamma både för ditt tak, miljön och din plånbok eftersom ett välvårdat tak håller längre än ett misskött.

Många hustak i Enköping är drabbade av påväxt som i längden kan orsaka stora problem på taket. Påväxt samlar fukt och hindrar regnvatten från att rinna av taket vilket kan leda till svåra fuktskador. Vid en fuktskada i undertaket måste taket bytas vilket är en lång och mycket kostsam process. För att undvika skador på taket rekommenderar vi att husägare utför regelbundna kontroller av sitt tak och åtgärdar små problem innan de blir stora. När du anlitar oss för taktvätt utför vi en noggrann besiktning och åtgärdar sedan de brister som finns.

Behöver du hjälp med taktvätt i Enköping är du välkommen att kontakta oss. Vårat pris på taktvätt varierar beroende på takets storlek och mängden påväxt som ska bekämpas. Efter avslutad besiktning får du ett fast pris för den kompletta tjänsten.

Besikta tak utan extra kostnad

Innan vi utför taktvätt i Enköping gör vi ett hembesök med en kostnadsfri besiktning av ditt tak för att se över takets skick. Besiktningen ingår i offerten och är helt kostnadsfri. Först efter avslutad besiktning kan vi ge dig ett exakt pris på taktvätt då priset varierar beroende på takets storlek. Vid besiktning kan vi åtgärda mindre problem som spruckna takpannor direkt så att du slipper tänka på det.

Går du i tankarna att byta tak på ditt hus rekommenderar vi att låta en kunnig takvårdsexpert i Enköping besikta taket innan. Det kan i många fall räcka att utföra en professionell taktvätt för att få bort all påväxt och åtgärda små problem för att rädda taket ytterligare några år. En taktvätt som utförs korrekt kan alltså vara ett mycket mer ekonomiskt alternativ än att byta ut taket.

Prisvärd taktvätt i Enköping

Att regelbundet se över ditt tak och anlita professionella takvårdare för taktvätt kan ses som en investering. Genom att underhålla ditt tak och hålla det i bra skick kan du förlänga takets hållbarhet med upp till 30 år och spara massor av pengar på uteblivna takbyten. Taktvätt är en liten kostnad i jämförelse med ett takbyte som kan kosta flera hundratusen kronor.

Priset för taktvätt på ett normalt villatak i Uppsala är några tusen kronor.

Effektiv taktvätt med långvarigt resultat

Viktigt att tänka på vid taktvätt är att använda metoder och medel som är skonsamma för taket och det material taket är gjort av. Takets huvudsakliga uppgift är att skydda ditt hus mot klimatets påfrestningar så som kraftig vind och nederbörd. Det är därför viktigt att bevara takets skyddande egenskaper genom att inte repa, nöta eller luckra upp ytskiktet.

Fel metoder eller tvättmedel kan skada takets ytskikt. Ett skadat tak är en mer gynnsam miljö för påväxten att växa i och riskerar släppa igenom fukt. En felaktigt utförd taktvätt kan alltså göra mer skada än nytta, vilket är anledningen till att vi rekommenderar husägare i Enköping att ta professionell hjälp vid taktvätt i stället för att tvätta taket själv.

Vi som professionella takvårdare har kunskap om alla taktyper och tänkbara metoder. Anlitar du oss för taktvätt i Enköping kan du vara säker på att ditt tak blir rent och att takets skyddande egenskaper bevaras.

Miljövänligt taktvättmedel

Det taktvättmedel vi använder vid taktvätt i Enköping är biologiskt nedbrytbart utan någon negativ miljöpåverkan. Tvättmedlet är ofarligt för människor och djur men precis som med alla kemiska medel bör det hanteras varsamt. Medlet fungerar genom att det stryper påväxtens näringstillförsel så att den för. Medlet bör därför inte komma i kontakt med andra trädgårdsväxter du vill ha kvar, men i övrigt gör det ingen skada.

Taktvätt med garanti

Vi lämnar alltid garanti på vår tjänst då vi vet att den fungerar. Om du anlitar oss för taktvätt i Enköping garanterar vi att ditt tak håller sig fritt från påväxt i flera år framöver. Kontakta oss om du har frågor eller vill boka tid för taktvätt.

Alger och lavar på tak kan vara skadligt för taket. Få bort mossa på tak genom vår skonsamma taktvätt i Uppsala.

Påväxt på tak i Enköping

Att få bort påväxt från tak är inte alltid så enkelt. Vilken metod man använder beror på vilken typ av påväxt som ska bekämpas. För att resultatet ska bli långvarigt behöver man få död på all påväxt, deras rötter och sporer. Sporer syns inte för ögat och kan finnas även på delar av taket som till synes är fritt från påväxt. Mossa kan skapas bort från ytan men för att komma åt dess rötter måste även rötterna behandlas. Om påväxten inte behandlas korrekt kommer mossa och alger snabbt växa tillbaka.

Fördelarna med att anlita professionella takvårdare för taktvätt i Enköping är att vi lämnar garanti på tvätten och att resultatet håller länge. När du anlitar oss behöver du inte heller fundera på allt arbete utöver själva tvätten, som säkerhetsutrustning och städning.

Mossa på tak

Mossa är den absolut vanligast förekommande påväxten på hustak i Enköping. Mossa trivs i fuktig miljö på takets norra sida. Grövre taktyper och slitna tak är mer angripna av mossa då deras rötter får bra fäste i sprickor och slitningar.

Mossa binder stora mängder fukt i jämförelse med andra typer av påväxt och mossa som får växa ostört på ett tak blir snart ett stort problem. Påväxten förhindrar regn- och smältvatten att rinna av taket och mossa som samlat på sig mycket fukt kan orsaka att fukt läcker in bakom takpannorna och rinner ner i undertaket.

Ta bort mossa från tak

För att få bort mossa från tak behöver man använda något tvättmedel som tar död på påväxtens rötter. Man börjar med att skrapa bort den synliga mossan och därefter behandlar man resterande rötter och sporer med ett tvättmedel som tar död på påväxten. Efter ett tag kommer resterna av mossan att förmultna och sköljs efter ett tag av taket med regnvattnet.

Alger på tak

Alger och lavar förekommer också på tak i Enköping. Många tror ibland att alger bara är smuts då de lägger sig som en beläggning på taket. Till skillnad från smuts är alger svårare att bekämpa då de sprids med sporer. Även denna typ av påväxt binder fukt och riskerar orsaka fuktskador på taket.

Ta bort alger på tak

Det kan vara svårt att få bort lavar och alger från tak. De sprids genom sporer och kan förekomma på taket utan att de syns. Därför räcker det inte att bara behandla den synliga påväxten eftersom påväxten snabbt växer tillbaks och resultatet blir kortvarigt. Du måste behandla hela taket så du kommer åt alla sporer, då slutar påväxten sprida sig och resultatet håller länge.

Ett rent tak ger ett vårdat intryck och gör så att taket håller längre. Boka oss för taktvätt i Uppsala!

Taktvätt för villaägare i Enköping

Som villaägare har du ansvar att se till så ditt tak är i skick. Genom att utföra regelbundna kontroller av ditt tak upptäcker du problem innan det blir omfattande. Att arbeta på tak kan vara både riskfyllt och tidskrävande, därför är det ofta ett bra alternativ att anlita en firma som hjälper dig med taktvätt. Kontakta oss för att boka tid för taktvätt i Enköping.

Anlita oss på taktvätt uppsala för skötseln av tak i din bostadsrättsförening.

Taktvätt för BRF i Enköping

I Enköping ansvarar bostadsrättsföreningens styrelse för alla föreningens tak och för att se till så de hålls efter och är i gott skick. Smutsiga tak ger inte bara ett ovårdat intryck utan kan också utföra en säkerhetsrisk. Styrelsen i bostadsrättsföreningar har ofta mycket att stå i och vi har därför utvecklat en speciell tjänst för just BRF:ar i Enköping där vi sköter all regelbunden kontroll och skötsel av taken i föreningen. Ring oss för mer information!

Taktvätt i Uppsala för villaägare och bostadsrättsföreningar.

Taktvätt i Enköping – pris

Priset för taktvätt i Enköping varierar beroende på takets storlek och mängden påväxt. Ett exakt pris får du efter avslutad besiktning, men priset för ett normalstort villatak ligger i genomsnitt mellan 3800 till 8400 kronor efter ROT-avdrag. Läs mer om hur ROT-avdraget fungerar här.

Tvätta tak med högtryckstvätt är inget som rekommenderas. Anlita taktvätt Uppsala för en skonsam taktvätt.

Begär kostnadsfri offert på taktvätt i Enköping

Vi erbjuder alltid våra kunder fri offert med kostnadsfri besiktning av taket inkluderat. Kontakta oss för tidsbokning och mer information.

Vanliga frågor om taktvätt i Enköping

Här har vi samlat några av de vanligaste frågorna vi får om taktvätt. Besvaras inte din fråga? Tveka inte att kontakta oss så hjälper vi dig!

Kan jag tvätta tak själv?

Du kan absolut tvätta ditt tak själv men det förutsätter att du har kunskap om takets material och vilka tvättmetoder som bör användas för att få ett långvarigt resultat utan att skada taket. Att arbeta på hög höjd som tak är kan vara riskfyllt och om du ska tvätta ditt tak på egen hand bör du känna till riskerna och säkerställa att tvätten kan utföras säkert. Att ta hjälp av experter på taktvätt i Enköping är inte speciellt dyrt och du sparar mycket tid och arbete.

Ska man tvätta tak med högtryckstvätt?

Vi rekommenderar inte att man tvättar tak med högtryckstvätt då det höga trycket på vattenstrålarna kan skada takpannornas yttre skyddande yta och vatten kan tränga in mellan takpannor.

Får man garanti på taktvätt i Enköping?

Ja, vi lämnar alltid garanti på utförd taktvätt.

Är taktvättmedlet miljövänligt?

Ja, det tvättmedel vi använder vid taktvätt är biologiskt nedbrytbart och ofarligt för miljön.

Hur fungerar ROT-avdraget vid taktvätt i Enköping?

Rot-avdraget är ett avdrag du kan göra för olika tjänster du anlitar i syfte att förbättra din bostad, till exempel byggarbeten, måleri och rengöring. När du anlitar oss för taktvätt i Enköping kan du nyttja Rot-avdraget förutsatt att du uppfyller kraven för det. Läs mer om Rot-avdrag hos Skatteverket.